Historische erfgoedparel

De prachtig gerenoveerde Handelsbeurs Antwerpen ademt geschiedenis. Deze historische parel in het Belgische erfgoedlandschap was ooit één van de motoren van de Antwerpse gouden eeuw. De Handelsbeurs gaat terug op een pand uit 1531 en is daarmee het allereerste beursgebouw waarop andere Europese beurzen zijn geïnspireerd. Ze wordt ‘de moeder van alle beurzen’ genoemd.

Het gebouw ging twee keer in vlammen op om telkens heropgebouwd te worden. Het huidige gebouw dat dateert van 1872 is een neogotisch ontwerp van architect Jos Schadde, die er veel referenties aan het oorspronkelijk gebouw in integreerde. Later fungeerde ze zowel als stadsbibliotheek, academie van schone kunsten en later ook als plek voor concerten en toneelvoorstellingen.

Na een lange sluiting is het vandaag één van de meest magische eventlocaties in Antwerpen, in Vlaanderen en in de Benelux.

Wil je meer weten over de tot de verbeelding sprekende geschiedenis van Handelsbeurs Antwerpen? Contacteer ons voor meer info of voor een persoonlijke rondleiding.

image-348688-handelsbeurs_event_01-d3d94.JPG
image-348688-handelsbeurs_event_01-d3d94.JPG
image-348688-handelsbeurs_event_01-d3d94.JPG